Afgelopen week was in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de renovatiebeurs. Ook SEBA was aanwezig bij deze jaarlijkse bijeenkomst van het nationale platform voor duurzame vernieuwing in bouw en vastgoed.

Van woensdag 9 t/m vrijdag 11 april waren woningcorporaties tot de gewone burger welkom om gratis de renovatiebeurs te bezoeken. Jaarlijks kunt u deze vakbeurs bezoeken, in de oneven jaren in Jaarbeurs Utrecht en in de even jaren in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Renovatieglas
Tijdens de renovatiebeurs was er ook spraken van aantal primeurtjes. Een van die producten is het isolatieglas van Stolkerglas. Zij introduceerde het zeer dunne twee laagsglas met het zeer kostbare gas krypton als isolatielaag. Dit levert een totaal pakket op van 8 mm met een isolatie waarde van 1,5 W/m2K. Gemiddeld gezien zijn er momenteel verschillende pakketten op de markt die een beter isolatiewaarde halen, echter is dit isolatieglas ideaal voor het renoveren van historische panden waar het uiterlijk van het gebouw erg belangrijk is. Bij dergelijke panden laat de bestaande sponning het niet toe om dikke isolerende glasplaten toe te passen.

Bovedien kon men alles te weten komen over spouw isolatie, een nieuw soort vederlicht combinatie vloer van Havebo groep en vloer lift technieken. Ook waren er tal van vakspecialisten.
Bezoek van de minister
Over het algemeen was het wel rustig op de beurs, alhoewel op de eerste dag van de renovatiebeurs minister Blok van wonen en rijksdienst samen met zijn entourage snel een wandeling over de beurs maakte. Minister Blok wil een Nationaal Energiebespaarfonds voor Verenigingen van Eigenaren. Op dit moment kunnen alleen particulieren tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten om hun woning energiezuinig te maken. Hij zei dit tijdens de opening van de vakbeurs Renovatie.

Ook werd de Hollands-Ontwerp Award 2014 uitgereikt aan Anna Oosterhuis van de TU Eindhoven voor haar project 'Nieuw leven in het aloude Mariënhage'. Met dit project laat Oosterhuis zien dat duurzaamheid meer is dan energiebesparingsmiddelen of betere materiaalkeuze.

Er was veel aanloop van studenten en ook basis scholen die hier alles te weten konden komen over renoveren. Voor de organisatoren van de renovatiebeurs was het echter een succesvol jaar. Dit jaar waren er meer dan 200 exposanten die zich hadden aangemeld een verbetering van 35% ten opzichte van 2012.

Voor SEBA zijn beurzen als deze altijd interessant om te bezoeken, wij zijn altijd opzoek naar betere en innovatieve oplossingen voor al uw vraagstukken.